Telefon  501 338 668

Mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Blog

opakowania na żwyność

Na czym polega skuteczna analiza zagrożeń HARA dla opakowań?

HARA – Hazard Analysis and Risk Assessment, Analiza Zagrożeń i Ocena Ryzyka to procedura, której nadrzędnym celem jest zapewnienie bezpieczeństwa sanitarnego materiałów opakowaniowych, które stosowane są do pakowania produktów wrażliwych na higienę, jak żywności, leków, kosmetyków i innych produktów, w tym przemysłowych. Opiera się na bardzo dobrze opracowanej metodyce oceny i analizy zagrożeń oraz sposobów postępowania mających na celu zapewnienie bezpieczeństwa opakowań. Aby analiza taka była skuteczna, powinna być przeprowadzana raz w roku zgodnie z wymaganiami Standardu BRCGS Packaging Materials, wydanie 6.

Czytaj więcej

produkcja żywności

Dlaczego szkolenia w zakresie GHP (Dobrych Praktyk Higienicznych) są takie ważne?

Zapewnienie bezpieczeństwa żywności jest dziś jednym z najważniejszych elementów determinujących jej jakość i wpływ na zdrowie i życie ludzi. Z tego powodu powstały przepisy i procedury, których celem jest ujednolicenie dobrych praktyk higienicznych i ich właściwe wdrożenie w każdej z firm zajmujących się obrotem lub produkcją żywności. Dlaczego jest to takie ważne?

Czytaj więcej