Telefon  501 338 668

Mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

FSSC 22000

Lemco Partner Magdalena Ledwoń oferuje kompleksowe szkolenie z międzynarodowej normy bezpieczeństwa żywności FSSC 22000. W trakcie kursu poznacie Państwo nie tylko wiedzę teoretyczną, ale również praktyczne sposoby zastosowania jej w codziennej pracy.

 

Szkolenie FSSC 22000

Do głównych korzyści wynikających ze szkoleń, aktualnie dla wersji 5 FSSC 22000 należą:

  • zrozumienie i praktyczna interpretacja wymagań FSSC 22000 w przedsiębiorstwie produkującym żywność,
  • właściwe wdrożenie wymagań FSSC 22000 oraz przygotowanie do certyfikacji realizowanej przez akredytowaną jednostkę certyfikującą.

 ZAKRES SZKOLENIA:

  • Omówienie wymagań i interpretacja wymagań normy ISO 22000:2018,
  • Omówienie wymagań specyfikacji ISO/TS 22002 - 1:2009 i ich praktyczna interpretacja
  • Omówienie wymagań dodatkowych FSSC 22000 dla wersji 5 i ich praktyczna interpretacja,
  • Szkolenie obejmuje wykłady i ćwiczenia oraz szkolenia prowadzone w formie interaktywnej, tak aby umożliwić uczestnikom praktyczne zrozumienie i właściwą interpretację wymagań FSSC 22000 wersja 5.

 

Czym jest FSSC 22000?

System Certyfikacji Bezpieczeństwa Żywności FSSC 22000 jest to norma bezpieczeństwa żywności uchwalona przez Globalną Inicjatywę na rzecz Bezpieczeństwa Żywności. Oparty jest o wymagania międzynarodowej normy bezpieczeństwa żywności ISO 22000:2018, ISO/TS 22002-1 oraz wymagania dodatkowe FSSC.

FSSC 220000 jest niezależnym standardem globalnym bezpieczeństwa żywności. Standard jest skierowany do różnych sektorów takich jak przede wszystkim produkcja żywności, opakowań, mających bezpośredni kontakt z żywnością, produkcji pasz, cateringu, transportu i magazynowania.

Podstawą FSSC 22000 są wymagania normy ISO 22000:2018 uzupełnione o specyfikacje techniczne ISO/TS specyficzne dla sektora oraz wymagania dodatkowe FSSC.

 

FSSC 22000, a ISO 22000. Jaka jest różnica między certyfikatami?  

Zarówno standard ISO 22000, jak i FSSC 22000, mają zapewnić bezpieczeństwo dostarczanej żywności. FSSC bazuje na rozwiązaniach wdrażanych przez ISO, precyzując jednak jednoznacznie, jakie zmiany i w jakim zakresie należy wdrożyć w firmie poprzez poszerzenie wymagań na podstawie specyfikacji technicznych ISO/TS oraz ustanawia wymagania dodatkowe. Standard FSSC jest uznany przez GFSI podczas, gdy ISO 22000:2018 nie jest.

Zapisz się na szkolenie

 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.