BRC Global Standard for Food Safety
BRC GLOBAL STANDARD FOR FOOD SAFETY - WYDANIE 7 DO 8 - SZKOLENIE ZMIENIAJĄCE DLA AUDITORÓW
CZAS TRWANIA: 2 dni
KTO POWINIEN UCZESTNICZYĆ: Personel zarządzający programami certyfikacji w jednostkach certyfikujących, recenzenci techniczni raportów z auditów, obecni auditorzy BRC Global Standard for Food Safety wydanie 7, konsultanci, personel zakładów produkcyjnych pragnący lepiej zrozumieć wymagania standardu
OCENA: egzamin dla auditorów jednostek certyfikujących z wydania 7 do 8 - 50 pytań; wynik egzaminu 75%
OPIS SZKOLENIA: Szkolenie dostarczy auditorom BRC Global Standard for Food Safety wydanie 7 szczegółowych informacji dotyczących zmian do standardu w wydaniu 8, a także przeglądu protokołu auditu i oczekiwań globalnych standardów BRC w celu zapewnienia skuteczności i spójności auditów w odniesieniu do Standardu.
KLUCZOWE CELE SZKOLENIA
- Zapoznanie ze zmianami dotyczącymi wydania 8, w tym zmian w istniejących klauzulach, nowych wymaganiach i klauzulach dotyczących modułów dobrowolnych
- Zapoznanie ze zmianami w protokole standardu
- Przedstawienie wymagań w zakresie prowadzenia auditu oraz raportowania w spójny sposób
GLOBAL STANDARD FOR FOOD SAFETY WYDANIE 7 DO 8 – ZMIANY DLA PRODUCENTÓW
CZAS TRWANIA: 1 dzień
KTO POWINIEN UCZESTNICZYĆ:
Pracownicy certyfikowanych zakładów do wydania 7, Kierownicy techniczni i zarządzający jakością oraz ich zespoły / eksperci BRC Global Standards
OCENA: egzamin (opcjonalnie) 25 pytań, wynik 60%
PODSUMOWANIE KURSU: Szkolenie zapewni uczestnikom dogłębne zrozumienie zmian w zakresie wymagań w wydaniu 8 Standardu. Szkolenie zostało zaprojektowane w celu wyposażenia uczestników w umiejętności i wiedzę, aby z powodzeniem wdrożyć zmiany w standardzie na miejscu w zakładzie.
KLUCZOWE CELE NAUCZANIA
- Zrozumienie zmian w zakresie wymagań wydania 8
- Opisanie, jakie działania muszą być podjęte, aby wdrożyć nowe wymagania
- Zapoznanie ze zmianami w protokole standardu
- Pozyskanie umiejętności jak przygotować się do audytu certyfikacyjnego dla wydania 8
BRC GLOBAL STANDARD FOR FOOD SAFETY wydanie 8 - SZKOLENIE DLA PRODUCENTÓW
CZAS TRWANIA: 2 dni
KTO POWINIEN UCZESTNICZYĆ: Osoby zarządzające systemami bezpieczeństwa żywności i jakości w zakładach produkcyjnych oraz ich zespoły z branży produkcyjnej i handlu detalicznego, konsultanci, BRC Global Standards Professionals
OCENA: egzamin 25 pytań; wynik egzaminu 60%
OPIS SZKOLENIA: Szkolenie zostało zaprojektowane w celu umożliwienia uczestnikom pełnego zrozumienia wymagań Standardu oraz sposobu spełnienia tych wymagań. Uczestnicy zyskają również wiedzę na temat tego, czego się spodziewać podczas procesu certyfikacji i działań potrzebnych przed, w trakcie i po audicie.
KLUCZOWE CELE SZKOLENIA:
- Omówienie szczegółowe wymagań Standardu
- Wdrożenie prawidłowych procedur i praktyk w zakładzie produkującym żywność, tak aby spełnić wymagania normy
- Zapoznanie ze zmianami w protokole standardu
- Przygotowanie do skutecznego auditu Standardu
- Dostęp do raportów z auditu na miejscu i BRC Directory
BRC GLOBAL STANDRAD FOR FOOD SAFETY wydanie 8 – SZKOLENIE DLA AUDITORÓW
CZAS TRWANIA: 3 dni
KTO POWINIEN UCZESTNICZYĆ:
Auditorzy (posiadający kompetencje auditora wiodącego), którzy są zainteresowani prowadzeniem auditów BRC Global Standard for Food wydanie 8
Konsultanci
Technicy i menedżerowie jakości z zakładów produkcyjnych, którzy chcą lepiej zrozumieć proces auditu BRC
OCENA: egzamin 50 pytań; wynik egzaminu 75%
OPIS SZKOLENIA: Szkolenie zostało opracowane w celu umożliwienia delegatom pełnego zrozumienia ogólnych zasad dotyczących wymagań Standardu, w tym wymagań fundamentalnych i deklaracji celu oraz sposobu przeprowadzenia auditu BRC, w tym planowania i raportowania auditu.
Delegaci muszą posiadać praktyczną wiedzę na temat systemów zarządzania jakością i auditu w odpowiednim sektorze produkcyjnym. Delegaci powinni również ukończyć kurs HACCP trwający co najmniej dwa dni.
KLUCZOWE CELE SZKOLENIA:
- Omówienie schematu BRC Global Standards
- Pełne zrozumienie wymagań Standardu
- Umiejętność korzystania z protokołu auditu BRC
- Wdrożenie skutecznych technik auditu i sporządzenie raportu z audytu
- Opisanie monitorowania zgodności jednostek certyfikujących
- Dostarczenie informacji o BRC Global Standards Directory
AUDITOR WIODĄCY Global Standard FOR Food Safety wydanie 8
CZAS TRWANIA: 5 dni
KTO POWINIEN UCZESTNICZYĆ: auditorzy jednostek certyfikujących lub nowi auditorzy ubiegający się o rejestrację, menedżerowie techniczni i zarządzający jakością, którzy chcą uzyskać dogłębną wiedzę na temat procesu audytu oraz wymaganych umiejętności, konsultanci
OCENA: egzamin dla auditora wiodącego - 50 pytań; wynik egzaminu 75%
OPIS SZKOLENIA: Szkolenie 5-dniowe pozwoli na dogłębne zrozumienie Standardu w zakresie protokołu, wymagań i sposobu prowadzenia skutecznego auditu. Delegaci zdobędą szczegółową wiedzę na temat interpretacji wymagań Standardu i dowiedzą się, jak przeprowadzić audit BRC, w tym efektywne planować, przeprowadzić i sporządzić raport z auditu. Szkolenie zapewnia praktyczną znajomość technik auditowania oraz ich rozwój w celu uwzględniania umiejętności kompetencyjnych auditora wymaganych od auditorów systemu GFSI.
Delegaci muszą posiadać wcześniejszą praktyczną wiedzę na temat systemów zarządzania jakością i auditu w odpowiednim sektorze produkcyjnym oraz ukończyć kurs HACCP trwający co najmniej dwa dni.
Pomyślne ukończenie tego kursu, w tym egzaminu, stanowi część szkolenia niezbędnego do ubiegania się o status auditora BRC. Kroki niezbędne do ukończenia szkolenia muszą zostać uzgodnione z zatwierdzoną przez BRC jednostką certyfikującą.
KLUCZOWE CELE SZKOLENIA:
- Opisanie ogólnego schematu BRC Global Standards
- Zapoznanie z wymaganiami normy oraz wiedzą, w jaki sposób można wykazać zgodność
- Umiejętność korzystania z protokołu auditu BRC
- Wdrożenie efektywnych technik auditu
- Wykazanie kompetencji auditora bezpieczeństwa żywności zdefiniowane przez GFSI
- Uzyskanie umiejętności prawidłowego wypełnienia raportu z auditu
- Przedstawienie monitorowania zgodności jednostek certyfikujących
- Dostarczenie informacji o BRC Global Standards Directory